Logo

logo Golfslag

Onze school moet een warme, fijne en veilige plek zijn, om elke dag weer naar toe te gaan. Voorgesteld door de kring die niet gesloten is. Zo'n fijne, veilige plek maak je niet alleen. Dat is iets van ouders en leerkrachten en kinderen samen. Voorgesteld door de drie kleuren in de kring. De golfjes stellen de verschillende groepen voor.

Je komt met 4 jaar op school: Het eerste golfje ligt diep in de veilige kring. Het tweede golfje ook. Maar de kinderen worden ouder, gaan zich ontwikkelen en zullen spelend en lerend steeds zelfstandiger worden. Ze komen dus steeds verder naar "buiten". Na groep acht zullen ze hun eigen koers kiezen en verder varen, "de wijde (vooreerst nog polder) wereld in". Ook de golfjes hebben verschillende kleuren. Ieder kind mag hier op school zichzelf zijn. Lief of ondeugend, goed in rekenen of tekenen, goed in voetballen of iemand helpen. Je bent altijd ergens goed in!

Het bootje is het kind en wil laten zien dat hij of zij al die jaren steeds vooruit gaat.Het is geen roeibootje. Dat wil zeggen: je hoeft het als kind niet helemaal alleen te doen. Het is een zeilboot en de wind zal je helpen. Hoe zet je de zeilen (met hulp van ouder, leerkracht en jezelf) om daar te komen waar je naar toe wilt. Soms gaat het voor de wind en ga je heel snel en soms heb je tegenwind en zul je moeten laveren. Het duurt dan langer, maar je komt er wel!! En als je goed kijkt, dan zie je in het geheel ook nog de G. Dat is Geborgenheid, dat is de Golfslag. Een school waarin ik Geloof, waarin wij Geloven.

Hennie van der Schans (ontwerpster van het logo)