Hoofdluis

hoofdluiscontrole

ImageTer voorkoming van verspreiding van hoofdluis worden de kinderen op De Golfslag regelmatig op hoofdluis gecontroleerd. Rond de eerste maandag van de maand en na iedere vakantie worden alle kinderen door ”de pluisouders” nagekeken. Om de kinderen snel en goed na te kijken is het belangrijk dat het haar van de kinderen niet in ingewikkelde kapsels/vlechten is vastgemaakt. Een staart in lang haar is prima.

Als een kind hoofdluis heeft, neemt het aanspreekpunt van de pluisouders contact op met ouders met het verzoek de hoofdluis zo snel mogelijk te behandelen. Alle kinderen uit de groep krijgen een brief mee naar huis. Controleert u thuis zelf alstublieft uw kinderen extra als er hoofdluis in de klas is. 2 weken na de ontdekking wordt de klas opnieuw gecontroleerd.

Ontdekt u de hoofdluis zelf dan verzoeken wij u dringend dit op school te melden. De groep kan dan nagekeken worden om verdere verspreiding te voorkomen. Ook is het goed om vriendjes en vriendinnetjes, sportclubs, leerlingenvervoer en buitenschoolse opvang te informeren.

Op de Golfslag volgen we het protocol van de GGD: “Luis in je haar, kammen maar”. Uit onderzoek is gebleken dat hoofdluis vooral overgedragen wordt via haar-haarcontact. Maatregelen zoals luizencapes, het wassen van beddengoed, knuffels, jassen en het stofzuigen van de auto zijn niet meer nodig (bron: RIVM)

Meer informatie over hoofdluis, hoe het eruit ziet en hoe je ze bestrijdt, is terug te vinden op de pagina met links over hoofdluis.

 

Links naar hoofdluis info

Op de volgende websites is meer informatie te vinden over hoofdluis en de bestrijding.

www.rivm.nl/cib/themas/Hoofdluis

www.landelijksteunpunthoofdluis.nl

www.ggd-flevoland.nl/

www.luizenradar.nl

www.hoofdluiscampagne.nl

klokhuisaflevering hoofdluis