Wereldkinderen

Wereldkinderen

 

Op de Golfslag sponsoren wij kinderen uit de Dominicaanse Republiek. De stichting heet nu ‘Kinderhulp Dominicaanse Republiek’. Ze zijn sinds een jaar onafhankelijk van Wereldkinderen. Wij noemen het nog even Wereldkinderen.

We hebben 3 Wereldkinderen, nl.

 

- Yudelca Paulino. Zij is het meisje op de foto met het blauwe shirt aan en 1 vlecht opzij.

Ze is op 23 maart 2003 geboren en woont in Nagua, aan de noord-oostkust van het land. Ze heeft 2 broertjes en een moeder. Er is geen vader in het gezin. Ze zijn arm en wonen in een gehuurd krotje.

Als de moeder van Yudelca werkt, doet Yudelca het huishouden en past op haar broertjes.

Yudelca is een gezond en vrolijk meisje en zit in de 3e klas van de school in haar wijk David. Ze komt regelmatig met haar broertjes op de huiswerkschool.

 

- Melissa Luna Morel. Zij is het meisje op de foto met de 2 mooie staarten en blauw-witte elastiekjes.

Ze is op 8 juli 2003 geboren en woont ook in Nagua. Ze heeft een zusje en een vader en moeder. De vader van Melissa heeft geen vast werk en dus geen regelmatig inkomen. Het is daardoor erg moeilijk om de kinderen naar school te kunnen laten gaan. Als de vader van Melissa geen werk heeft, is er zelfs geen geld om voedsel voor het gezin te kopen.

Melissa is gezond en zit in de 3e klas van de basisschool in de wijk David.

Ook Melissa en haar zusje komen regelmatig op de huiswerkschool. Hun moeder helpt met veel plezier bij allerlei activiteiten die er georganiseerd worden in de vakantietijd.

 

- Francis Garcia Vizcaino. Hij is de jongen op de foto.

Hij is geboren op 23 mei 2004 en woont in Boca Chica, aan de zuidkust, ten oosten van de hoofdstad Santo Domingo.

Ze zijn bij Francis thuis met 3 kinderen. Zijn moeder is huisvrouw en zijn vader is chauffeur van een brommertaxi. Dit beroep wordt alleen door de allerarmsten uitgevoerd. De brommer wordt gehuurd, die moet per dag betaald worden. Ook de benzine moet worden gekocht. Er zijn veel brommertaxi’s. Het beroep bestaat vooral uit wachten totdat je een klant krijgt en levert dus niet veel geld op.

De familie woont ver van school, te ver om dagelijks gebracht en gehaald te worden door vader.

Francis is doof en gaat elke dag met de nieuwe bus van Kinderhulp naar school. Zijn school wordt volledig door Kinderhulp betaald.

Hij zit in groep P2 van de dovenschool CASSA in Boca Chica.

 

Wij als sponsors krijgen na de zomervakantie een kopie van het schoolrapport van de kinderen. Daar zijn we wel benieuwd naar! Met kerst hopen we een kerstkaartje te krijgen. Wij sturen vanuit Nederland daar dan ook post naar toe.

De kinderen vinden het geweldig als ze post ontvangen!

 

Van het geld dat wij sparen krijgen de kinderen een schooluniform en de boeken van het leerjaar. Ook het schoolgeld wordt daarvan betaald. Deze kinderen krijgen medische hulp bij ziekte of andere bijzondere omstandigheden.

Voor dove kinderen (zoals Francis dus) wordt ook het vervoer van en naar school betaald.

 

Hieronder staan de foto’s van de 3 kinderen en binnenkort wordt er een Powerpointpresentatie naar school gestuurd. Deze gaan we dan bekijken met alle kinderen.

 

In elke klas staat een Wereldbolspaarpotje. Daar kan het geld in. En denk er aan: alle kleine beetjes helpen. Dus heb je een paar centjes over, doe ze dan in het spaarpotje. Samen kunnen we deze kinderen helpen!